Deze cursussen zijn voor iedereen kosteloos te volgen.

Volg deze eenvoudige stappen en u kunt binnen twee minuten aan de slag

  1. Maak eerst hier een account aan of log in als u al een account heeft bij ons leerportaal.
  2. Klik vervolgens op de link in de bevestigingsmail.
  3. Daarna kunt u inloggen en zich aanmelden voor één van de  onderstaande cursussen selecteren en uzelf aanmelden.

Veel leerplezier gewenst!

Het Rutgers E-learning team.

  • NB: Onze online cursussen kunt u in Windows of Linux het beste volgen via de gratis beschikbare webbrowsers Firefox of Chrome. Op een Apple computer kunt u het beste gebruik maken van Safari. Indien u gebruik maakt van Internet Explorer, zullen sommige onderdelen mogelijk niet correct weergegeven (kunnen) worden.

Available courses

Basiscursus anticonceptie en onbedoelde zwangerschap


Doelgroep: zorgprofessionals
Geaccrediteerd: doktersassistenten en verpleegkundigen

Hoe staat het met jouw kennis over anticonceptie? Weet jij welke vormen van anticonceptie er zijn en welke mythes en misverstanden er zijn? Wat doe je als een cliënt zich zorgen maakt over een mogelijk onbedoelde zwangerschap?


Heb je behoefte aan een upgrade van je kennis over deze onderwerpen? Volg onze workshop en vind alle antwoorden op je vragen over anticonceptie en onbedoelde zwangerschap.
Cultuursensitief werken


Doelgroep: zorgprofessionals
Geaccrediteerd: doktersassistenten en verpleegkundigen

In deze workshop leren deelnemers zich te verplaatsen in cliënten met een migratieachtergrond en bruggen te slaan door cultuursensitief te werken.

Starten met seksuele vorming


Doelgroep: professionals in onderwijs en jeugdwerk

Deze cursus is  voor iedereen die met kinderen en jongeren van tien tot zestien jaar aan de slag gaat (of wil gaan) met de thema's seksualiteit en relaties. Het is geen inhoudelijke methode, maar helpt je om de juiste vaardigheden te ontwikkelen om op een ontspannen manier over deze onderwerpen te praten met jongeren.

Het biedt ondersteuning bij de spellen Girls' Choice en Boys 'R Us, maar kan ook ingezet worden in combinatie met andere lespakketten en interventies.


Individuele counseling rondom anticonceptie en kinderwens


Doelgroep: professionals in jeugdwerk

Deze e-learning biedt je handvatten om anticonceptie en (het voorkomen van) onbedoelde zwangerschap bespreekbaar te maken met (zeer) kwetsbare jongeren en zo nodig door te verwijzen naar specialistische hulpverlening op dit gebied. In deze e-learning krijg je achtergrondinformatie over anticonceptie, noodmiddelen en keuzehulp. Daarnaast oefen je hoe je een gesprek aangaat rondom deze thema’s door middel van casuïstiek.

Coming in


Doelgroep: professionals die biculturele lhbti's ondersteunen
Geaccrediteerd: Diverse professionals (Registerplein, 6 punten); jeugd- en gezinsprofessionals (SKJ, 5 punten)

In deze e-learning leer je meer over biculturele LHBTI's. Je krijgt onder andere zicht op wat het voor hen kan betekenen om uit de kast te komen, welke reacties zij kunnen tegenkomen en wat kan helpen om hiermee om te gaan. Aan de hand van drie casussen oefen je met verschillende situaties en je eigen reactie hierop.

Girls' Talk Special: Anticonceptie en kinderwens


Doelgroep: begeleiders van Girls' Talk

Deze e-learning is ter voorbereiding op de module Girls' Talk Special: Anticonceptie en kinderwens. In deze e-learning ga je aan de slag met verschillende opdrachten rondom anticonceptie, noodmiddelen en zwangerschap of ouderschap op jonge leeftijd. Ook verken je wat je als professional kan betekenen in de ondersteuning van jonge meiden bij deze thema’s en hoe je kunt reageren op lastige situaties. De e-learning wordt afgesloten met een korte toets.

Interesse? Kijk voor de actuele prijs in onze webshop: https://shop.rutgers.nl/nl/webwinkel/gezondheidszorg/girls'-talk-special-anticonceptie-en-kinderwens-e-learning/210818