Available courses

Girls' Talk & Make a Move


In deze e-learning krijgt u basisinformatie over de seksuele ontwikkeling van jongeren, de inhoud en de methode van de programma’s en wat het van u als begeleider vraagt om deze uit te voeren. De e-learning wordt opgevolgd door een tweedaagse face-to-facetraining, waarin u kennis maakt met de handleiding Girls' Talk of Make a Move. U gaat tijdens de training dieper op de onderwerpen in en past deze toe in de praktijk.

Girls' Talk + & Make a Move +


In deze e-learning krijgt u basisinformatie over de groepscounselingsprogramma’s Girls’ Talk+ en Make a Move+. U leert over de doelgroep, de inhoud en de methode van de programma’s en wat het van u als begeleider vraagt om deze uit te voeren. De e-learning wordt opgevolgd door een tweedaagse face-to-facetraining, waarin u dieper op de onderwerpen in gaat en het geleerde toepast in de praktijk.

Girls' Talk Special: Anticonceptie en kinderwens


Deze e-learning is ter voorbereiding bij de uitvoer van de Girls' Talk Special: Anticonceptie en kinderwens. Het is bedoeld voor begeleiders die al eerder de training Girls' Talk hebben gevolgd. In deze e-learning gaat u aan de slag met verschillende opdrachten rondom anticonceptie, noodmiddelen en zwangerschap/ouderschap op jonge leeftijd. Ook verkent u wat u als professional kan betekenen in de ondersteuning van jonge meiden bij deze thema’s en hoe u kunt reageren op lastige situaties. De e-learning wordt afgesloten met een korte toets. Het duurt ongeveer een uur om de e-learning te doorlopen.