Available courses

Seksuele vorming


Deze online cursus is bedoeld voor leraren en jongerenwerkers die met kinderen en jongeren tussen de tien en de zestien jaar in gesprek gaan over het thema seksualiteit en relaties. Het biedt ondersteuning bij de spellen Girls' Choice en Boys 'R Us, maar kan ook ingezet worden in combinatie met andere lespakketten en interventies.


Girls' Talk & Make a Move


In deze e-learning krijgt u basisinformatie over de seksuele ontwikkeling van jongeren, de inhoud en de methode van de programma’s en wat het van u als begeleider vraagt om deze uit te voeren. De e-learning wordt opgevolgd door een tweedaagse face-to-facetraining, waarin u kennis maakt met de handleiding Girls' Talk of Make a Move. U gaat tijdens de training dieper op de onderwerpen in en past deze toe in de praktijk.

Girls' Talk + & Make a Move +


In deze e-learning krijgt u basisinformatie over de groepscounselingsprogramma’s Girls’ Talk+ en Make a Move+. U leert over de doelgroep, de inhoud en de methode van de programma’s en wat het van u als begeleider vraagt om deze uit te voeren. De e-learning wordt opgevolgd door een tweedaagse face-to-facetraining, waarin u dieper op de onderwerpen in gaat en het geleerde toepast in de praktijk.

Girls' Talk Special: Anticonceptie en kinderwens


Deze e-learning is ter voorbereiding bij de uitvoer van de Girls' Talk Special: Anticonceptie en kinderwens. Het is bedoeld voor begeleiders die al eerder de training Girls' Talk hebben gevolgd. In deze e-learning gaat u aan de slag met verschillende opdrachten rondom anticonceptie, noodmiddelen en zwangerschap/ouderschap op jonge leeftijd. Ook verkent u wat u als professional kan betekenen in de ondersteuning van jonge meiden bij deze thema’s en hoe u kunt reageren op lastige situaties. De e-learning wordt afgesloten met een korte toets. Het duurt ongeveer een uur om de e-learning te doorlopen.

Opgroeien met liefde


In deze e-learning krijgt u basisinformatie over de seksuele ontwikkeling en opvoeding van kinderen en jongeren. Ook verkent u hoe u ouders hierin kunt ondersteunen.

De e-learning ondersteunt u bij het gebruik maken van de handleiding Opgroeien met liefde. Zodra u de online cursus heeft afgerond, krijgt u deze toegestuurd.