Available courses

Diversiteit = Realiteit


GRATIS. Deze online cursus gaat over sekse-, gender- en seksuele diversiteit. Je ontdekt hoe diversiteit er in de praktijk uitziet en waarom deze kennis zo belangrijk is in de zorg. Je leert hoe je rekening houdt met diversiteit en hoe je hierover met je patiënten of cliënten in gesprek gaat.

Doelgroep: (eerstelijns) zorg- en hulpverleners

Ontwikkeld door: Alliantie Gezondheidszorg op Maat

Meer informatie:

https://shop.rutgers.nl/nl/webwinkel/diversiteit-=-realiteit/61114022

Cultuursensitief werken


TIJDELIJK NIET BESCHIKBAAR VOOR NIEUWE INSCHRIJVINGEN. Deze cursus wordt vernieuwd, en wordt in de loop van 2023 weer beschikbaar.In deze online cursus leer je hoe je in gesprek gaat met cliënten met een migratieachtergrond over thema’s rondom relaties en seksualiteit. Door alert te zijn op verschillende achtergronden, overtuigingen en omgangsvormen en je te verplaatsen in de cliënt kun je cultuursensitieve zorg op maat geven.Doelgroep: zorgprofessionalsAccreditatie: 2 punten (V&VN)Meer informatie: https://shop.rutgers.nl/nl/webwinkel/cultuursensitief-werken/61039504

Coming In


GRATIS via Movisie Academie. In deze online cursus leer je meer over biculturele LHBTI-personen. Je krijgt onder andere zicht op wat het voor hen kan betekenen om uit de kast te komen, welke reacties zij kunnen tegenkomen en wat kan helpen om hiermee om te gaan. Aan de hand van drie casussen oefen je met verschillende situaties en je eigen reactie hierop.

Doelgroep: professionals die biculturele lhbti's ondersteunen
Geaccrediteerd: Registerplein (6 punten) en SKJ (5 punten)

Aanmelden: voor deze cursus maak je een gratis account aan via de Movisie Academie:

https://movisieacademie.nl/

Transgender in de huisartspraktijk

GRATIS. In deze e-learning leer je hoe je ervoor kunt zorgen dat transgender personen zich welkom voelen in jouw huisartsenpraktijk.

Doelgroep: huisartspraktijkmedewerkers zoals huisartsen, praktijkondersteuners GGZ en doktersassistenten. Ook interessant voor andere zorgprofessionnals.