Beschikbare trainingen en cursussen

Girls' Talk (+) en Make a Move (+)


Girls’ Talk en Make a Move ondersteunt jongeren bij het doormaken van een gezonde seksuele ontwikkeling. Ze krijgen een positieve boodschap mee over seksualiteit, jezelf zijn en respectvol gedrag. In de online cursus leer je over het seksuele gedrag van jongeren en krijg je meer inzichten in jouw rol als begeleider en de in te zetten methodiek. De cursus is als voorbereiding op de tweedaagse training.

Doelgroep: professionals in jeugdwerk en onderwijs

Meer informatie en aanmelden:

www.rutgers.nl/seksueel-wijs-en-weerbaar

Seks Online


TIJDELIJK GRATIS. In deze online cursus leer je meer over online seksueel gedrag van jongeren en krijg je tips en handvatten om ze op een positieve manier te ondersteunen online wijzer en weerbaarder worden. Met behulp van de handleiding ‘Seks online’ steun je jongens en meiden om online wensen en grenzen te herkennen en te respecteren en prettig en veilig online te zijn.

Doelgroep: professionals die met jongeren werken en trainers van Girls’ Talk en Make a Move.

Kosten: normaal € 25, tijdelijk gratis.

Accreditatie: SKJ (2 punten)

Meer informatie en bestellen:

https://shop.rutgers.nl/nl/webwinkel/special-seks-online/61069242

Happy2gether

GRATIS. In deze online cursus leer je hoe je jongeren begeleid naar gezonde en veilige relaties met de interventie Happy2gether, Happy2gether individueel en Happy2gether plus. Zo draag je bij aan het voorkomen van partnergeweld.

Doelgroep: professionals in zorg, jongerenwerk en onderwijs.

Accreditatie: SKJ (2 punten)

Meer informatie:

https://shop.rutgers.nl/nl/webwinkel/happy2gether/61097499

Ontwikkeld door: Rutgers en Atria (Act4respect).

G-woord: aandacht voor gender om geweld te voorkomen


TIJDELIJK GRATIS. In deze online cursus leer je werken met aandacht voor gender. Je krijgt praktische tips om met jongeren te praten over gender, relaties en seksualiteit en zo samen stereotiepe gendernormen te doorbreken. Hiermee voorkom je geweld en geef je hen ruimte voor respectvol gedrag, gelijkwaardige relaties en positief seksueel contact. 

Doelgroep: Professionals die met jongens werken 

Accreditatie: SKJ (2 punten), Registerplein (2 punten) 

Meer informatie en bestellen: https://shop.rutgers.nl/nl/webwinkel/g-woord-aandacht-voor-gender-om-geweld-te-voorkomen /248051 

Ontwikkeld door: Rutgers en Atria (Act4respect).


LEFgozers: in gesprek over mannelijkheid en machogedrag


TIJDELIJK GRATIS. In deze cursus leer je hoe je op een positieve manier in gesprek gaat met jongens over mannelijkheid, machogedrag en groepsdruk. En hoe je hiermee bijdraagt aan het welzijn van de jongens zelf én dat van hun omgeving. 

Doelgroep: professionals die vanuit jongerenwerk of zorg met jongens werken. LEFgozers kun je als docent of begeleider ook op scholen inzetten. 

Accreditatie: SKJ (2 punten), Registerplein (2 punten). 

Meer informatie en bestellen: https://shop.rutgers.nl/nl/webwinkel/lefgozers/110088


De pleger in beeld


GRATIS. In deze online cursus vergroot je jouw kennis over seksueel grensoverschrijdend gedrag onder jongeren. Je krijgt een beeld van de achtergrond en overtuigingen van jonge plegers en leert over de belangrijke competenties en aandachtspunten voor een effectieve begeleiding.

Doelgroep: professionals die meer willen weten over jonge plegers van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Deze online cursus is ook voor deelnemers aan de tweedaagse training Ken je Grens. Zij krijgen toegang tot een extra module.


Meer informatie - De pleger in beeld: 

https://shop.rutgers.nl/nl/webwinkel/de-pleger-in-beeld/61070888

Meer informatie - Ken je grens:

https://shop.rutgers.nl/nl/webwinkel/ken-je-grens/61070887