Welkom bij het Leerportaal van Rutgers!


Hieronder vindt u een overzicht van onze online cursussen.

Voor sommige cursussen kunt u zich kosteloos zelf aanmelden zodra u een account heeft aangemaakt. Andere cursussen zijn gekoppeld aan een product of training uit onze webshop, u ontvangt dan een toegangscode zodra u het betreffende product of de training hebt besteld.

 • NB: Onze online cursussen kunt u in Windows het beste volgen via de gratis beschikbare web browsers Firefox of Chrome. Op een Apple computer kunt u het beste gebruik maken van Safari. Indien u gebruik maakt van Internet Explorer, zullen sommige onderdelen mogelijk niet correct weergegeven (kunnen) worden.


  Courses

  Basiscursus anticonceptie en onbedoelde zwangerschap

  Category: Zorg en Welzijn

  Hoe staat het met jouw kennis over anticonceptie? Weet jij welke vormen van anticonceptie er zijn en welke mythes en misverstanden er zijn? Wat doe je als een cliënt zich zorgen maakt over een mogelijk onbedoelde zwangerschap?

  Heb je behoefte aan een upgrade van je kennis over deze onderwerpen? Volg onze workshop en vind alle antwoorden op je vragen over anticonceptie en onbedoelde zwangerschap.
  Cultuursensitief werken

  Category: Zorg en Welzijn

  In deze workshop leren deelnemers zich te verplaatsen in cliënten met een migratieachtergrond en bruggen te slaan door cultuursensitief te werken.


  Doelgroep: Verpleegkundigen, doktersassistenten. Andere beroepsgroepen die te maken hebben met cliënten met een migrantenachtergrond zijn ook welkom
  deze workshop te volgen.

  Individuele counseling anticonceptie en kinderwens voor kwetsbare jongeren

  Category: Zorg en Welzijn

  Deze e-learning biedt professionals, die werkzaam zijn in het sociale domein, handvatten om anticonceptie en (het voorkomen van) onbedoelde zwangerschap bespreekbaar te maken met (zeer) kwetsbare jongeren en zo nodig door te verwijzen naar specialistische hulpverlening op dit gebied.

  In deze e-learning krijg je achtergrondinformatie over anticonceptie, noodmiddelen en keuzehulp. Daarnaast oefen je hoe je een gesprek aangaat rondom deze thema’s door middel van casuïstiek.
  Nu Niet Zwanger

  Category: Zorg en Welzijn

  Deze e-learning biedt nieuwe aandachtsfunctionarissen de handvatten om aan de slag te gaan met Nu Niet Zwanger. 

  Coming in

  Category: Zorg en Welzijn  In deze e-learning leer je meer over biculturele LHBTI's. Je krijgt onder andere zicht op wat het voor hen kan betekenen om uit de kast te komen, welke reacties zij kunnen tegenkomen en wat kan helpen om hiermee om te gaan. Aan de hand van drie casussen oefen je met verschillende situaties en je eigen reactie hierop.

  Girls' Talk & Make a Move


  In deze e-learning krijgt u basisinformatie over de seksuele ontwikkeling van jongeren, de inhoud en de methode van de programma’s en wat het van u als begeleider vraagt om deze uit te voeren. De e-learning wordt opgevolgd door een tweedaagse face-to-facetraining, waarin u kennis maakt met de handleiding Girls' Talk of Make a Move. U gaat tijdens de training dieper op de onderwerpen in en past deze toe in de praktijk.

  Girls' Talk + & Make a Move +


  In deze e-learning krijgt u basisinformatie over de groepscounselingsprogramma’s Girls’ Talk+ en Make a Move+. U leert over de doelgroep, de inhoud en de methode van de programma’s en wat het van u als begeleider vraagt om deze uit te voeren. De e-learning wordt opgevolgd door een tweedaagse face-to-facetraining, waarin u dieper op de onderwerpen in gaat en het geleerde toepast in de praktijk.

  Girls' Talk Special: Anticonceptie en kinderwens


  Deze e-learning is ter voorbereiding bij de uitvoer van de Girls' Talk Special: Anticonceptie en kinderwens. Het is bedoeld voor begeleiders die al eerder de training Girls' Talk hebben gevolgd. In deze e-learning gaat u aan de slag met verschillende opdrachten rondom anticonceptie, noodmiddelen en zwangerschap/ouderschap op jonge leeftijd. Ook verkent u wat u als professional kan betekenen in de ondersteuning van jonge meiden bij deze thema’s en hoe u kunt reageren op lastige situaties. De e-learning wordt afgesloten met een korte toets. Het duurt ongeveer een uur om de e-learning te doorlopen.